Opmerking: Voor een optimale winkelervaring raden wij u aan alternatieve browsers te gebruiken, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari.

  • Gratis verzending vanaf € 100,00 (netto) / € 121 (bruto)
  • Levering 1-4 werkdagen
  • Geen minimumbestelwaarde
  • Klimaatneutrale verzending met DPD
  • Gratis verzending vanaf € 100,00 (netto) / € 121 (bruto)
  • Levering 2-4 werkdagen
  • Geen minimumbestelwaarde
  • Klimaatneutrale bezorging in de Benelux met DPD

Opmerking: Vanwege het grote aantal bestellingen kunnen er momenteel verzendvertragingen voor leveringen door een expediteur optreden.

  • Gratis verzending vanaf € 100,00 (netto) / € 121 (bruto)
  • Levering 2-4 werkdagen
  • Geen minimumbestelwaarde
  • Klimaatneutrale bezorging in de Benelux met DPD

Het buffet

Business catering, flying buffet of  event catering?

Bij ons vindt u het juiste product voor elke gelegenheid.

Fingerfood & hapjes         
Bestek & bestekzakjes         
Live Cooking         

Het buffet is geopend: buffettoebehoren en –accessoires voor cateraars en evenementorganisatoren

Elke gastronoom met een eigen catering- of partyservice of met een eigen zaal voor speciale events, zoals bruiloften, jubileums of vergaderingen en conferenties, weet dat buffetten niet alleen zeer praktisch zijn, ook bij de gasten is het zeer populair omdat iedereen zichzelf kan bedienen.

Een groot voordeel is bovendien: uw klanten kunnen tijdens de voorbereiding en planning hun wensen en eigen ideeën voor de buffetmaaltijden doorgeven. Zo bent u er zeker van dat iedereen tevreden is met de keuze aan gerechten wanneer u zegt: “het buffet is geopend”.

1) Tafelkleden en servetten

Een goede eerste indruk is ontzettend belangrijk. Om die reden moet de tafel, waarop het buffet opgebouwd wordt, er bijzonder netjes en uitnodigend uitzien.

Wegwerptafelkleden zijn bij uitstek geschikt voor de presentatie van het buffet. Het maakt dan helemaal niets uit hoeveel de gasten morsen bij het opscheppen van de gerechten. Na het evenement kunt u de tafelkleden opruimen en wegwerpen zonder zich zorgen over de reiniging te maken. Eenvoudig en efficiënt.

Ook servetten mogen natuurlijk niet ontbreken op een catering met buffet – dat geldt natuurlijk zowel voor het traditonele buffet als het moderne flying buffet. Kleine, handige cocktailservetten net zoals de smal gevouwde buffetservetten zijn ideaal voor fingerfood en andere hapjes.

2) Presentatie en transport

Of uw klanten de voorkeur geven aan een koud buffet, een elegant fingerfood- of tapasbuffet of een smakelijk huwelijksbuffet: serveerschalen en dienbladen komen steeds goed van pas voor de presentatie of het serveren.

Koude voorgerechten, hors-d’oeuvres, amuse-gueules, antipasti enz. worden op de typische buffetschotels voorbereid. Als u een party- of cateringservice heeft en het buffet bij de klant thuis plaatsvindt, dan raden wij onze serveerschalen voor éénmalig gebruik aan. Dat heeft veel voordelen: het kleine gewicht, eenvoudig en plaatsbeparend te bewaren én na het feest hoeft u de schalen niet bij de klant af te halen.

3) Fingerfood, amuse & hapjes

Voor het geval dat u samen met uw klant een buffet samenstelt met de focus op verse gerechten in kleine porties die als fingerfood, tapa’s of als amuse gepresenteerd worden, dan raden wij aan om onze biologisch afbreekbare en recyclebare fingerfood- en amuse-artikelen in te zetten.

U kunt uw creativiteit de vrije loop laten – net zoals bij de keuze van de ingrediënten bieden onze producten u een royaal scala aan presentatiemogelijkheden. Doordat onze fingerfoodbordjes en amuse-schaaltjes in vele verschillende materialen en vormen verkrijgbaar zijn, kunt u de gerechten, aangepast aan de gelegenheid, smaakvol presenteren. Bij de exotische gerechten passen materialen zoals bamboe of palmblad zeer goed. Soep of mousse ogen het lekkerst in glasheldere kunststof schaaltjes. Prikkers en spiesjes zijn ideaal om kleine snacks en lekkernijen vast te prikken zodat uw gasten zonder te morsen kunnen smullen.

4) Bestek en bestekzakjes

Als cateraar bent u vaak, naast het buffet, ook verantwoordelijk voor het servies en het bestek. Afhankelijk van de gekozen buffetvorm is het belangrijk om de juiste messen, vorken, lepels enz. uit te kiezen.

Voor een business catering of een brunch buffet is het van voordeel om vooringepakte of voorbereide bestekzakjes of besteksets klaar te leggen. Dat verkort niet alleen de wachttijd maar is ook veel hygiënischer.

Bij fingerfood en hapjes doet u er goed aan om het passende fingerfoodbestek meteen in de toebereide schaaltjes en bekers te leggen of er meteen in te prikken. Op die manier kunnen de gasten zich spontaan en casual bedienen zonder naar nieuw bestek te hoeven zoeken.

5) Live Cooking

Vooral op bruiloftsfeesten en andere feestelijke evenementen willen cateraars vaak iets speciaals als highlight bieden. Live Cooking is als trend ontzettend populair om de aanwezige gasten met de verse bereiding van de gerechten te verrassen en te entertainen. Ook in dit geval geldt: voor iedereen die met levensmiddelen werkt, heeft hygiëne de hoogste prioriteit. Of bij het doorsnijden van gebraad, het roeren in de wok, of het raspen van de parmezaan op de pasta – door het gebruik van hygiënische hulpmiddelen staat zowel de kwaliteit als de versheid van uw eten in het middelpunt.

Wegwerphandschoenen behoren tot de basisuitrusting van iedere goede kok. Net zoals de bekende witte koksmuts voor een elegante look of de zwarte bandana’s als de sfeer ietsje meer losjes en casual mag zijn. Het belangrijkste is dat uw medewerkers allemaal dezelfde look dragen en op die manier een professionele uitstraling aan het buffet geven.